BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

31 May 2015

Anak Pandai Mengaji

Anak aku pandai jugak dia mengaji. Satu hari dia dok follow tokwan dia baca yasin. Nampak mcm dapat follow 5 ayat pertama dalam yasin tu. Pada aku, itu dah cukup bagus. Tapi kalau membaca sejarah ulama' tersohor, muda2 lagi depa dah hafal al quran. Umoq kita mcm darjah 3-4 dah sehebat ulama' besar.

Adakah kita kena biarkan depa seperti budak2 kebanyakan, yg happy go lucky bila mak bapaknya beli mainan ataupun kita terus dedahkan depa dgn ilmu2 besar seperti membaca kitab2 muktabar. Aku xdak idea. Tp gayanya skang ni ikut arus ja la. Huhuhu..

1 comments:

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.