BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

12 May 2016

Belajar Jadi Ketua Yang Baik

Sesekali kita kena muhasabah diri sendiri, adakah kita dah mempamerkan kualiti kepimpinan yang baik kepada kakitangan ataupun sebaliknya. Menjadi seorang ketua, kot mana cerita pun, anak2 buah akan menjadikan kita sebagai "payung" depa. Tak kisahlah payung emas ka, apa ka. Tapi, anak2 buah kita akan merasakan kita sebagai buffer zone kepada depa apabila nak kena marah dengan bos yang lebih tinggi. Hehehehe.. Besa la tu.

Ketua tak semestinya mengarah. Ketua juga tak semestinya kena marah anak buah sepanjang masa. Dalam banyak keadaan, aku tak rasa marah anak buah tu boleh mengubah keadaan menjadi lebih baik.

Aku dah biasa dengan pengalaman dimarahi oleh bos2 yang lebih besar. Dari sekecik2 bos sampai laaa bos yang agung. Hehehe. Aaku dah rasa macam mana nak kena marah. Tapi, sepanjang aku bekerjaya ni, aku tak pernah lepaskan kemarahan aku pada orang lain. Tapi, aku pernah la hempas fail aku sendiri depan staf. Hahahaha.. Itu pun koyah ja la. Bukan nak marah orang lain. Walaupun dalam sesetengah keadaan, kesalahan tu bukan solid aku yang buat, dibuat oleh anak buah; tapi sebagai bos, kot mana pun, aku kena ambik tanggungjawab. Memang aku laaa yang dileter sepanjang2 masa. Walaupun aku yang kena tadah kemarahan bos, tapi konsep aku, tak payah luahkan balik pada staf. Kita kena ada sifat boleh serap kemarahan, sikap tahan maki. Kalau ada ciri2 tu, kita boleh hadap apa ja masalah yang mendatang.

Ada staf yang datang tanya aku, "Macam mana En Ikram boleh rilek jek kena marah dengan ..........?? Kalau saya emo dah!!".. Biasa jek aku dapat pertanyaan extra macam ni. Hehehe. Tak tau la aku nak cakap. Tapi, mungkin sebab dah biasa kena marah ni buat aku jadi tak heran dah. Ok la tu. Dengan raja pun dah pernah kena marah. Inikan pula nak berasa hati dengan bos2 kecik. Hahahaha...

Yang selalu orang berbunyi apabila bercakap tentang perangai bos; bos suka taichi kerja kat anak buah. Apa yang bos tau, dia tenyeh ja sign tanpa dia semak betul2 apa kerja anak buah dia buat. Memang betul, kadang2 ada paperwork yang kita tak buat. Memang anak2 buah kita la yang kena sediakan draf awal. Tapi peringkat semakan, kita kena main peranan. Kena fine tune ayat2 setiap paperwork sebelum hantaq kepada bos besar. Kadang2 untuk kerja yang kompleks, bos sendiri yang kena buat tugasan tu. Alhamdulillah, benda ni, memang aku amalkan.

Yang paling penting, human touch kena ada la. Jangan dok membatu ja dalam bilik. Tapi aku peringkat awal masuk ke mana2 pejabat pun, aku kena akui la, aku slow sikit. Malu nak jengah anak2 buah peringkat awal2 masuk. Tapi, lama-kelamaan kita akan terbiasa sendiri. Pi join staf minum kat pantry, tgk kerja depa buat di workstation. Lama2 staf pun naik segan la tak buat kerja kalau bos asyik dok ronda. Tapi tak payah marah2 pun. Tau2 ja orang akan busy bila kita dok ronda2 tu. Hahahaha..

Untuk aku, apa yang aku kena dari bos, aku takkan ulang pada anak buah aku. Contohnya, bila kena marah, aku tak luahkan pada orang bawahan. Dulu2, waktu aku di pejabat lama, bos aku ada kecenderungan nak simpan aku lama2 dengan menafikan peluang awal untuk naik pangkat. Ikutkan dari penilaian prestasi, memang aku boleh naik group yang awal naik pangkat. Tapi sebab dia taknak hilang staf yang boleh buat kerja dia, dia sanggup delay peluang aku tu sampai aku jd antara yang terlambat naik. Prinsip aku, kerja kita bukan kita sorang ja boleh buat. Jika ada pendedahan dan kepercayaan, orang lain pun boleh sambung kerja kita. Atas sebab tu jugak, bila aku masuk ke tempat baru, aku tak pernah halang pegawai bawah nak mohon bertukar, sebab ini adalah sebahagian daripada motivasi diorang. Kalau dah diorang tak minat kerja kat situ, buat apa kita simpan2? Tindakan kita menghalang tu, silap2 boleh menyebabkan produktiviti dia pun menurun. Aku dah kena macam tu, aku takkan ulangi pada yang lain.

Itu la cerita aku sikit sebanyak. Boring dok melangut ja ni. Atleast nak kembalikan skill blogging aku ni. Hehehe...

3 comments:

Mrs Amir said...

Panjang lagi karangan hang noo.. good luck boss..

putaqkurtaq said...

*angkat tangan* selaku penanya :

"Macam mana En Ikram boleh rilek je kena marah ..... ? Kalau saya emo dah??

mueheheehehe ....

Bang Am said...

Hahahaha. Ada pulak putaqkurtaq dalam blog ni.

Ni senario terkini kat pejabat baru sebenarnya. Tp benda yg sama jugak ka jadi kat tmpt dlu. Hehehehe.